Aubergine sambal (Nam Prik Maklu jaauw)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

Aubergine sambal worden gegeten als gerecht en met gekookte groenten of rauwe groenten ernaast om de pittigheid te blussen.
Door het aantal hoeveelheid peper die je erin doet bepaald de pittigheid.
Het is een frisse gerecht dat heerlijk smaakt met gestoomde jasmijnrijst.
Je kan de aubergine zowel grillen, koken of stomen tot dat het zacht is en dan in de vijzel stampen.

Aubergine sambal (Nam Prik Ma klu jaauw)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Aubergine sambal (Nam Prik Ma klu jaauw)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Ingrediënten
  • 500 ml Water voor het koken
  • 2 st paarse aubergine koken, stomen of grillen
  • 5 st Thaise Aubergine makleu poh
  • 5 st rode lombok peper
  • 10 st thaise sjarlotjes of gewone sjalotjes
  • 5 st knoflook
  • 3 el gefermenteerde vis sap - nam pla la is niet het zelfde als vissaus
  • 2 el Vissaus of 1tl zout
  • 10 st mintbladeren
  • 1 st bosui
  • 1 bos Thaise parsley als optie
Instructies
  1. Snij de aubergine in groffe stukken en doe de abergine in de pan met koken water.
  2. Snij de peper in de breedte door de helft en pel de sjalotjes en knoflook. Doe deze in de wok zonder olie gril ze tot er verbrande vlekken ontstaan.
  3. Doe de peper, knoflook en sjalotjes in de vijzel en stamp ze fijn tot een geheel. Laat de aubergine uitlekken en voeg de aubergine toe in de vijzel. Stamp de aubergine fijn.
  4. Breng het op smaak met gefermenteerde vissap en vijzel alles goed door elkaar.
  5. pluk de mintbladeren, snij bosui in fijne ringen en snij de Thaise parsley in fijne reepjes en voeg alles in de vijzel. Roer alles goed door elkaar.
Notities

d10002053-0

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.