Gamba’s met knoflook (Kung kratiam)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gamba's met knoflook (Kung kratiam)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4/6 personen
Porties
4/6 personen
Gamba's met knoflook (Kung kratiam)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4/6 personen
Porties
4/6 personen
Ingrediënten
  • 300 gram Gamba's
  • 100 gram Koriander
  • 3 stuks koriander wortel
  • 10 tenen knoflook
  • 1 tl witte peper
  • 1 el Oestersaus
  • 2 el Lichte sojasaus
  • 1 tl Suiker
  • 150 gram tempura bloem
  • 10 el Olie zonnebloem, archide, maiskiem, soja
Benodigheden
  • 1 frituurpan
  • 0.5 liter frituur olie of arachideolie kan ook.
Instructies
  1. Maak de gamba's schoon.
  2. Hak de koriander wortels en knoflook fijn en doe ze in een grote kom. Voeg witte peper, oestersaus, lichte sojasaus en suiker toe.
  3. Voeg de gamba's toe en marineer het voor minimaal 10 minuten. Paneer de gamba's met tempura bloem.
  4. Doe de olie in een hete pan. Frituur de gamba's door ze 1 voor 1 in de wok te doen. Schep de gamba's die gaar zijn er uit. Frituur de rest van de marinade goudbruin en strooi ze over de gamba's.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.