Kluy thod – Gebakken banaan met sesam en kokos

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gebakken banaan met sesam en kokos (Kluy tod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4of12 stuks 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 15 minuten
Porties Prep Tijd
4of12 stuks 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 15 minuten
Gebakken banaan met sesam en kokos (Kluy tod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4of12 stuks 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 15 minuten
Porties Prep Tijd
4of12 stuks 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 15 minuten
Ingrediënten
  • 200 ml Kokosmelk
  • 50 gram tapioca bloem
  • 200 gram Rijstbloem
  • 2 el Suiker
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 25 gram witte sesamzaadjes
  • 50 gram geraspte kokosvruchtvlees
  • 2 stuks (baby) banaan bakbanaan kan ook
Benodigdheden
  • 1 st frituurpan/pan
  • 0,5 L frituur olie
Instructies
  1. Pel de banaan en snij ze 3 lange plakken.
  2. Meng de tapioca bloem, rijstbloem, bakpoeder, suiker, zout, sesamzaadjes, geraspte kokos vruchtvlees en kokosmelk in een kom samen. Paneer de banaan.
  3. Frituur het in een frituurpan/pan op 170 graden voor 5/10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Laat de olie goed uitlekken
Notities

serveer tip: goed te combineren met vanille ijs en verse vruchten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.