Kai pad met mamuang hinmapan – Gebakken kip met cashewnoten

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gebakken kip met cashewnoten (Kai pad met mamuang hinmapan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Gebakken kip met cashewnoten (Kai pad met mamuang hinmapan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Ingrediënten
  • 400 gram Kipdijfilet
  • 4 tenen knoflook
  • 1 st wortel
  • 1 st ui
  • 1 bos bosui
  • 1 el Vissaus
  • 2 el Olie
  • 2 tl Suiker
  • 3 el Oestersaus
  • 1 el Lichte sojasaus
  • 4 el tempura bloem Gogi-merk
  • 50 gram cashewnoten
Benodigdheden
  • 1 liter frituurolie
  • 2 wokken
  • 1 snijplank
  • 1 mes
  • 1 kom
  • 1 eetlepel
Instructies
  1. Snij de kip in mooie dunne plakjes en paneer ze in tempura bloem.
  2. Frituur de gepaneerde kip en cashewnoten tot ze goud/bruin zijn voor 5 min. en zet ze apart.
  3. Hak de knoflook goed fijn. Snij de wortel in lengte door de helft, en vervolgens in dunne plakjes. Snij nu ook de ui in grote blokken.
  4. Giet de olie in de wok en bak de knoflook goudbruin. Voeg dan de uien en wortel toe. Wok het voor 4-5 min.
  5. Doe de gefrituurde kip en cashewnoten erbij en breng het op smaak door de vissaus, suiker, oestersaus en lichte sojasaus toe te voegen.
  6. Snij de bosui in stukjes van 3 cm en voeg deze toe. Wok het heel even mee tot het glazig is.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.