Gebakken vis in knoflook en peper (Pla kratiam)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gebakken vis in knoflook en peper (Pla kratiam)
Gebakken vis in knoflook en peper (Pla kratiam)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 min
Kook Tijd
20 min
Gebakken vis in knoflook en peper (Pla kratiam)
Gebakken vis in knoflook en peper (Pla kratiam)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 min
Kook Tijd
20 min
Ingrediënten
  • 1 st Vis Baars, Dorade, Tilapia, Poon
  • 1 tl zout
  • 1 tl Witte knoflook
  • 20 st Knoflook tenen fijn gehakt
  • 1 L Olie
Saus
  • 1 tl Gedroogde peper fijn gemalen
  • 1 el Kleefrijst gemalen en gegrild
  • 3 tl Vissaus
  • 3 tl limoensap
  • 2 st koreander fijn snijden
Instructies
  1. Marineer de vis in zout, knoflook en peper.
  2. Laat de marinade voor 30 minuten de vis intrekken.
  3. Verhit de olie in de pan.
  4. Schraap de knoflook van de vis en bewaar het om apart te bakken.
  5. Frituur de vis tot dat het goudbruin kleurt
  6. Frituur vervolgens de knoflook licht goud (niet te lang door bakken)
  7. Laat de olie uit de vis lekken en strooi de gebakken knoflook over de vis heen. Meng de saus in een kommetje.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.