Kraduk moe tod – Gefrituurde spareribs met knoflook

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gefrituurde spareribs met knoflook (Kraduk moe tod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
6 personen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 55 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 55 minuten
Gefrituurde spareribs met knoflook (Kraduk moe tod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
6 personen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 55 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 40 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 55 minuten
Ingrediënten
  • 12 tenen knoflook
  • 10 stuks koriander wortel
  • 0,5 tl wittepeper korrels
  • 150 gram thaise tempurabloem Gogi-merk
  • 2 stuks eieren
  • 6 el Vissaus
  • 6 el Lichte sojasaus
  • 1,5 kg spareribs
  • 1 l frituur olie arachideolie kan ook
benodigdheden
  • 1 st vijzel
  • 1 st frituurpan/pan
  • 1 st grote kom
Instructies
  1. Snij de spareribs in aparte stukken.
  2. Snij de knoflook en koriander wortels heel fijn zodat je ze makkelijk kan vijzelen.
  3. Maak de knoflook en koriander wortels en wittepeper korrels fijn tot een pasta in de vijzel. Zet de pasta apart in een grote kom.
  4. Doe de tempurabloem, eieren, vissaus en sojasaus bij de pasta en meng het goed door elkaar. Marineer de spareribs in de kruidenmix en laat het minimaal een half uur op kamertempratuur intrekken.
  5. Frituur op 150 graden de ribben mooi goud bruin. Voor 5 tot 10 min.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.