Gegrilde kip sate (Kai yang nom sod)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Thaise gegrilde kip sate
Gegrilde kip sate (Kai yang nom sod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
12 Stuks 125 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Porties Prep Tijd
12 Stuks 125 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Thaise gegrilde kip sate
Gegrilde kip sate (Kai yang nom sod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
12 Stuks 125 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Porties Prep Tijd
12 Stuks 125 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Ingrediënten
  • 400 gr Kipdijfilet
  • 100 ml Volle melk
  • 5 el Lichte soya saus
  • 2 el Ketjap of donkere soja saus
  • 1 tl Zarte peper
  • 1 tl Koriander zaadjes fijngemalen
Instructies
  1. Meng de marinade in een kom en proef of het romig -zoet-zout smaken. Elk merk sausen heeft zijn eigen geur en smaak.
  2. Giet vervolgens alles over de kip heen.
  3. Dek het af en laat het in de koelkast intrekken voor ongeveer 2 uur.
  4. Week de satestokjes in water voor dat je ze gaat rijgen. Rijg met zigzag beweging zodat het vlees niet makkelijk los gaat.
  5. Zet de grillpan op midden/hoog vuur en grill de sate voor ongeveer 5 minuten . Het hangt af van de dikte van het sate.
Notities

Wilt u op een feestje of etentje met een heerlijk hapje komen dan is zeker deze kipsaté een goede keuze. Het marineren van de kipfilet zorgt voor een zeer Aziatische smaak met daarbij de bereiding op de barbecue of grill.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.