Gegrilde kip sate met kokosmelk (Kai yang krati sod)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gegrilde kip sate met kokosmelk (Kai yang krati sod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 140 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 150 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 140 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 150 minuten
Gegrilde kip sate met kokosmelk (Kai yang krati sod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 140 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 150 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 140 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 150 minuten
Ingrediënten
  • 500 gram kippenhaasjes
marinade
  • 1 tl fijngemalen korianderzaadjes
  • 1 tl witte peper korrels
  • 3 stuks Koriander wortels
  • 8 tenen knoflook
  • 150 ml Kokosmelk
  • 5 el lichte sojasaus
  • 2 el ketjap of donkere sojasaus
  • 4 el oestersaus
  • 2 el tapioca bloem
  • 50 ml plantaardige olie
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 tl zout
benodigheden
  • vijzel
  • vershoud folie
Instructies
  1. Doe de koriander zaadjes en witte peper korrels in de vijzel en maal het fijn tot poeder. Voeg de knoflook en koriander wortel toe en maal het zacht.
  2. Meng alle ingrediënten van de marinade samen. Giet de marinade over de kippenhaasjes in een kom en dek dit af met vershoudfolie. Laat het voor minimaal 2 uurtjes in de koelkast intrekken
  3. Spoel de satéstokjes eerst in water voor dat je het vlees er op gaat rijgen. Rijg met een zigzag beweging de kippenhaasjes op de satéstokjes zodat het vlees niet makkelijk los laat.
  4. Zet de grillpan op middelhoog vuur en grill de saté voor 3-5 minuten. Draai de saté halverwege.
Notities

Tip: Doe een deksel op de grillpan zodat het vlees niet droog wordt.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.