





Ingrediënten
- 3 stuks Koriander wortels
- 8 tenen knoflook
- 1 tl witte peper korrels
- 400 gram schouder carbonade of varkensnek
- 2 el Lichte sojasaus
- 1 tl zout
- 2 el gecondenseerde melk
- 1 el ketjap manis
- 2 el Olie
dipsaus
- 2 stuks Sjalotjes
- 0,5 stuk komkommer
- 2 st rawit peper
- 5 gr pinda
- 50 ml Water
- 50 gram Suiker
- 5 el azijn
benodigdheden
- 20 st satestokjes
- 1 st grillpan
Instructies
- Snij de koriander wortel en knoflook fijn zodat je het makkelijk kan vijzelen. Vijzel de koriander wortel, knoflook en witte peper korrels fijn tot een pasta. Voeg de rest van de ingrediënten voor de sate er bij in een kom en meng het goed.
- Snij het vlees in dikke plakken. Laat het vlees in de marinade voor 1 uur.
- Week de sate stokjes eerst in water voor dat je gaat het vlees er op gaat rijgen. Gril het vlees voor 3/5 minuten keer het om en gril het dan nog een keer voor 3/5 minuten.
dipsaus
- Snij de sjaloten, komkommer, pinda en peper in hele kleine stukjes.
- Kook het water en voeg er suiker bij. Laat het door koken tot het water een siroop wordt. Voeg de azijn er bij en meng het goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de dipsaus ingrediënten er bij.
Notities
Zoete ketjap als dipsaus is heerlijk