Gegrilde varkens sate met gecondenseerde melk (Moe ping nom sod)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gegrilde varkens sate (Moe ping nom sod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
20 st 70 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
20 st 70 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Gegrilde varkens sate (Moe ping nom sod)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
20 st 70 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
20 st 70 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
  • 3 stuks Koriander wortels
  • 8 tenen knoflook
  • 1 tl witte peper korrels
  • 400 gram schouder carbonade of varkensnek
  • 2 el Lichte sojasaus
  • 1 tl zout
  • 2 el gecondenseerde melk
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el Olie
dipsaus
  • 2 stuks Sjalotjes
  • 0,5 stuk komkommer
  • 2 st rawit peper
  • 5 gr pinda
  • 50 ml Water
  • 50 gram Suiker
  • 5 el azijn
benodigdheden
  • 20 st satestokjes
  • 1 st grillpan
Instructies
  1. Snij de koriander wortel en knoflook fijn zodat je het makkelijk kan vijzelen. Vijzel de koriander wortel, knoflook en witte peper korrels fijn tot een pasta. Voeg de rest van de ingrediënten voor de sate er bij in een kom en meng het goed.
  2. Snij het vlees in dikke plakken. Laat het vlees in de marinade voor 1 uur.
  3. Week de sate stokjes eerst in water voor dat je gaat het vlees er op gaat rijgen. Gril het vlees voor 3/5 minuten keer het om en gril het dan nog een keer voor 3/5 minuten.
dipsaus
  1. Snij de sjaloten, komkommer, pinda en peper in hele kleine stukjes.
  2. Kook het water en voeg er suiker bij. Laat het door koken tot het water een siroop wordt. Voeg de azijn er bij en meng het goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de dipsaus ingrediënten er bij.
Notities

Zoete ketjap als dipsaus is heerlijk

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.