Gestoomde plakrijst (Khao niao nung)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
kao-niauw-nung
Gestoomde plakrijst (Khao niao nung)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 Minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 Minuten 2 uur
kao-niauw-nung
Gestoomde plakrijst (Khao niao nung)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 Minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
4 Personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 Minuten 2 uur
Ingrediënten
  • 2 kg katan/plakrijst
  • 1 L Water
Instructies
  1. Week de rijst in water voor minimaal 2 uur.
  2. Zet de stoompan op en breng het aan de kook, maak de de bamboemand nat voor dat je het er opzet.
  3. Giet de rijst af en doe die dan gelijk in de bamboemand.
  4. Doe de deksel erop en laat het voor ongeveer 20 minuten stomen.
  5. Controleer af en toe of er genoeg water in de pan zit.
  6. De plakrijst is klaar als de rijstkorrels geheel zijn veranderd van wit naar doorzichtig.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.