Gestoomde rijst in kip bouilllon met pittige gembersaus (Kao man kai)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gestoomde rijst in kip bouilllon met pittige gembersaus (Kao man kai)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Gestoomde rijst in kip bouilllon met pittige gembersaus (Kao man kai)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 15 minuten
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Rijst
  • 2 koppen Rijst
  • 3 koppen kip bouillon
  • 2 st gember
Bouillon
  • 2 liter Water
  • 4 kippenbouten
  • 1 snufje zout
  • 2 st Koriander wortels
  • 2 st gember
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 komkommer
Saus
  • 2 st rawit peper
  • 2 st knoflook
  • 2 plakken gember 0.5 cm dik
  • 1 tl Suiker
  • 1 el ketjap manis
  • 1 sojapasta ???
  • 2 el Lichte sojasaus
  • 2 tl azijn
  • 3 st Koriander wortels
Benodigheden:
  • 1 mixer/vijzel
Instructies
  1. Begin met het snijden van de gember in dikke plakken. Snij nu de komkommer door de lengte gehalveerd, en vervolgens in dikke plakken.
  2. Zet nu water aan de kook voor de bouillon en voeg de koriander wortels, gember en kippen bouillon toe. Zodra het water kookt, doe dan de kippenbout erbij en voeg het snufje zout toe. Kook door tot de kip gaar is, en voeg dan pas de komkommer er bij. Haal de kip er uit en snij het in stukjes voor het uitserveren
  3. Was de rijst en voeg het bouillon water toe. Doe er boven op stukjes gember en kook de rijst tot het gaar is.
  4. Doe alle ingrediënten voor de saus in een mixer of vijzel. Voeg 2 el bouillon toe. Maak het bord mooi op met saus in een apart bordje (ook heerlijk er bij met koriander en verse komkommer).

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.