Ho mok talay – Gestoomde zeevruchten in bananenblad

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Ho mok talee - Gestoomde zeevruchten in bananenblad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
6 stuks 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 55 minuten
Porties Prep Tijd
6 stuks 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 55 minuten
Ho mok talee - Gestoomde zeevruchten in bananenblad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
6 stuks 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 55 minuten
Porties Prep Tijd
6 stuks 30 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25 minuten 55 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1.5 el rode curry pasta
  • 60 gram Bananenblad
  • 1 Ei
  • 120 gram spitskool
  • 12 grote bladeren Zoete Basilicum
  • 200 gram vis filet
  • 70 gram gamba's
  • 6 st mosselen met of zonder schelp
  • 6 st inktvis ringen
  • 250 ml Kokosmelk
  • 2 tl Suiker
  • 1 tl zout
  • 6 stuks Limoenblad
  • 1 stuk Rode lombokpeper
  • 1 el Rijstbloem
Benodigde materialen
  • 1 stoompan
  • 1 kom van 16 cm doorsnee
  • 1 stoompan
  • 1 Niettang
  • 1 Foodprocessor
Instructies
  1. Knip of scheur een bananenblad 20 cm breed. Leg een kom op zijn kop boven de bananenblad en teken af. Knip de cirkel er vervolgens uit.
  2. Vouw de ronde bananenblad in 4 hoeken van ongeveer 4 cm diep en niet met een nietmachine de bovenkant vast. Je hebt nu een kommetje van bananenblad.
  3. Snij de visfilet in kleine stukjes. Doe de visfilet, curry pasta, 200 ml kokosmelk, suiker, zout en rijstbloem in de foodprocessor en blend het samen op hoge stand voor 1 minuut.
  4. Snij de spitskool in blokjes van 2 bij 2 cm. Doe 3 stukjes spitskool op de bodem van de bananen kommetjes samen met 4 geplukte basilicum blaadjes.
  5. Verdeel de vulling in de 6 bananen kommetjes en snij de gamba's in kleine stukjes en verdeel ze over de kommetjes. Doe de inktvis ringen en mosselen als topping.
  6. Verhit de stoompan en laat ze stomen voor 20 minuten. Controleer het water regelmatig.
  7. Haal de zaadjes uit de lombok pepers en snij de limoenbladeren en pepers in reepjes.
  8. Garneer met de rest van de kokosmelk ( 1 el per bananen kommetje), gesneden limoenbladeren en lombok pepers het gerecht.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.