





Ingrediënten
Ingrediënten
- 1.5 el rode curry pasta
- 60 gram Bananenblad
- 1 Ei
- 120 gram spitskool
- 12 grote bladeren Zoete Basilicum
- 200 gram vis filet
- 70 gram gamba's
- 6 st mosselen met of zonder schelp
- 6 st inktvis ringen
- 250 ml Kokosmelk
- 2 tl Suiker
- 1 tl zout
- 6 stuks Limoenblad
- 1 stuk Rode lombokpeper
- 1 el Rijstbloem
Benodigde materialen
- 1 stoompan
- 1 kom van 16 cm doorsnee
- 1 stoompan
- 1 Niettang
- 1 Foodprocessor
Instructies
- Knip of scheur een bananenblad 20 cm breed. Leg een kom op zijn kop boven de bananenblad en teken af. Knip de cirkel er vervolgens uit.
- Vouw de ronde bananenblad in 4 hoeken van ongeveer 4 cm diep en niet met een nietmachine de bovenkant vast. Je hebt nu een kommetje van bananenblad.
- Snij de visfilet in kleine stukjes. Doe de visfilet, curry pasta, 200 ml kokosmelk, suiker, zout en rijstbloem in de foodprocessor en blend het samen op hoge stand voor 1 minuut.
- Snij de spitskool in blokjes van 2 bij 2 cm. Doe 3 stukjes spitskool op de bodem van de bananen kommetjes samen met 4 geplukte basilicum blaadjes.
- Verdeel de vulling in de 6 bananen kommetjes en snij de gamba's in kleine stukjes en verdeel ze over de kommetjes. Doe de inktvis ringen en mosselen als topping.
- Verhit de stoompan en laat ze stomen voor 20 minuten. Controleer het water regelmatig.
- Haal de zaadjes uit de lombok pepers en snij de limoenbladeren en pepers in reepjes.
- Garneer met de rest van de kokosmelk ( 1 el per bananen kommetje), gesneden limoenbladeren en lombok pepers het gerecht.