Gevulde Thaise omelet (Gai jad sai)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

images-1

Gevulde Thaise omelet (Gai jad sai)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Gevulde Thaise omelet (Gai jad sai)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 25 minuten
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 5 sperziebonen
  • 1 ui
  • 0.5 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 65 gram garnalen
  • 1 el Oestersaus
  • 1 el tomaten ketchup
  • 2 tl Suiker
  • 2 tl Vissaus
  • 2 el Olie
Instructies
  1. Hak de knoflook fijn en snij de sperziebonen, uien, rode paprika en garnalen in kleine stukjes.
  2. Doe de olie in de pan en bak de knoflook goudbruin.
  3. Voeg de garnalen toe en wok ze tot ze net gaar zijn. Wok ook de uien mee tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de sperziebonen en paprika toe en breng het op smaak met oestersaus, tomaten ketchup, suiker en vissaus. En klaar is de vulling.
  5. Giet de rest van de olie in een nieuwe wok. Draai de wok rond zodat de olie ook bij de rand van de wok komt.
  6. Kluts het ei en giet dat in de wok, terwijl je de wok rond draait. Dit zorgt er voor dat het eimengsel een dunne laag wordt.
  7. Schep de vulling in het centraal van de omelet, en vouw de randen naar binnen toe, zodat het een vierkant vormt. Leg het bord er op en kiep de pan om.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.