Gewokte beef gehakt met Thaise basilicum (Pad krapao nua)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gewokte beef gehakt met Thaise basilicum (Pad krapao nua)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Gewokte beef gehakt met Thaise basilicum (Pad krapao nua)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
  • 4 takken (Thaise) basilicum geplukt
  • 3 st Thaise peper fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 2 tl Suiker
  • 3 el Oestersaus
  • 2 el Olie
  • 500 gr Beef gehakt
  • 2 st Spaanse peper lang schuin snijden
  • 3 st Kousenband in stukken van 3 cm snijnen
  • Spiegelei 1 ei per persoon
Instructies
  1. Vijzel de Thaise pepers en knoflook in grove stukken. Of hak ze fijn.
  2. Doe de olie in de wok op middel vuur. Wok de peper en de knoflook tot ze geurig worden.
  3. Voeg de beef gehakt toe en wok tot het gaar is.
  4. Wok de schuin gesneden Spaanse peper, geplukte basilicum en kousenband.
  5. Breng het op smaak met oestersaus, vissaus en suiker.
  6. Serveer het met jasmijnrijst en spiegel ei

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.