Prik keng kieuw waan – Groene curry pasta

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Groene curry pasta (Prik keng kieuw waan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Groene curry pasta (Prik keng kieuw waan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Ingrediënten
  • 1,5 tl korianderzaadjes fijngemalen
  • 1 tl komijnzaadjes fijngemalen
  • 1 tl wittepeper korrels fijngemalen
  • 7 stuks birdeye chilli
  • 4 stuks groene lombok peper
  • 20 gram knoflook
  • 5 gram kaffir limoen schil/blad
  • 15 gram Citroengras
  • 25 gram koriander wortel
  • 35 gram sjalotten
  • 35 gram galangawortelen
  • 1 tl zout
  • 1 tl garnalen pasta
Benodigdheden
  • vijzel
Instructies
  1. Zijn de koriander zaadjes, komijn zaadjes en witte peper korrels nog niet fijngemalen. Stamp ze dan in een vijzel fijn. en zet ze apart.
  2. Haal de zaadjes uit de groene lombok. Hak alle ingrediënten zo fijn mogelijk zodat je het beter kan vijzelen.
  3. Vijzel alle harde ingrediënten zacht. En voeg de garnalen pasta,zout en de overige kruiden en specerijen toe. Vijzel het samen zacht tot een gladde pasta.
Notities

Het is ook mogelijk om de garnalen pasta weg te laten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.