Gua kling -Gewokte varkens gehakt met gua kling curry pasta en kurkuma

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gua kling -Gewokte varkens gehakt met gua kling curry pasta en kurkuma
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Porties Prep Tijd
2 personen 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Gua kling -Gewokte varkens gehakt met gua kling curry pasta en kurkuma
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Porties Prep Tijd
2 personen 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Ingrediënten
  • 250 gr varkens gehakt
  • 1 el Citroengras fijne plakjes
  • 1 st lombok peper dun lang schuin gesneden
  • 5 st limoen blad fijne reepjes
  • 3 st verse peper korrels
  • 1 el vissaus
  • 1 el plantaardig olie
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 3 el bouillon/water
Grua king curry pasta
  • 38 gr Sjalotjes fijn gehakt
  • 8 gr knoflook fijn gehakt
  • 10 st zwarte peper korrels fijn gemalen
  • 5 st gedroogde chili peper
  • 2 gr Citroengras fijn gehakt
  • 4 gr galanga wortels fijn gehakt
  • 5 gr kaffir limoen schil/blad fijn gehakt
  • 1 tl garnalen pasta
  • 10 gr verse kurkuma fijn gehakt
  • 5 st birdeye chili fijn gehakt
Instructies
  1. Maak de curry pasta: Voeg alle ingrediënten van de curry pasta in de stenen vijzel en vermaal ze fijn tot een gladde pasta.
  2. Verhit de wok met olie en wok de curry pasta mee op middel vuur voor 1 min.
  3. Voeg varkens gehakt toe en wok door tot varkens gehakt goed met curry pasta mengt. Voeg water toe en breng op smaak met lichte sojasaus en vissaus. Roerbak alles goed door elkaar.
  4. Voeg verse peper korrels, limoenblad en lombok peper in de wok en roerbak nog een keer goed door elkaar. Zodra de varkens gehakt gaar is doe de vuur uit.
  5. Topping: limoenblad en lombok peper voor mooie kleur contrast.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.