Gua kling thuna – Tonijn salade met verse peper korrels en limoenblad

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Gua kling thuna - Tonijn salade met verse peper korrels en limoenblad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Gua kling thuna - Tonijn salade met verse peper korrels en limoenblad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Ingrediënten
  • 2 el gua kling curry pasta
  • 100 gr tonijn gegrild of uit blik met olie
  • 1 el palmsuiker
  • 10 gr verse groene peper korrels
  • 5 st limoen blad fijne reepjes
  • 2 el olie mag ook olie uit de blik tonijn
  • 1 el vissaus
  • 1 st rode lombok peper fijne reepjes
Instructies
  1. Verhit de olie in de wok op zacht vuur en voeg dan de curry pasta toe. Roerbak ze samen voor 2 min.
  2. Breng de curry pasta op smaak met vissaus en palmsuiker.
  3. Doe de vuur op middel hoog en voeg dan tonijn toe. Roerbak ze samen zodat de curry pasta goed over de tonijn verdeeld
  4. Voeg dan verse jonge peper korrels en limoenblad. Roerbak voor 2 min en haal het van vuur.
  5. Decoreer het gerecht met lombok peper.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.