Prik keng pha – Jungle curry pasta

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Jungle curry pasta (Prik keng pha)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Jungle curry pasta (Prik keng pha)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Ingrediënten
  • 10 stuks gedroogde birdeye chili
  • 10 stuks gedroogde lombok peper
  • 10 gram finger roots
  • 20 gram knoflook
  • 5 gram kaffir limoen schil/blad
  • 15 gram Citroengras
  • 25 gram koriander wortel
  • 35 gram sjalotten
  • 35 gram galanga
  • 1 tl zout
  • 1 tl garnalen pasta
Benodigdheden
  • vijzel
  • snijplank
  • mes
Instructies
  1. Hak alle ingrediënten zo fijn mogelijk zodat je het beter kan vijzelen.
  2. Stamp alle harde ingrediënten zacht. En voeg de garnalen pasta, zout en de overige kruiden toe. Stamp het samen zacht tot een gladde pasta.
Notities

Het is ook mogelijk om de garnalen pasta weg te laten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.