





Ingrediënten
- 400 gr ronde rijstnoedels - kanom tjien noedels
- 0,5 kg varkens krabbetjes
- 0,5 kg gestolde bloed als optie
- 400 gr varkensgehakt
- 0,5 kg cerry tomaten door de helft snijden
- 2 tl zout
- 1,5 L water
- 20 gr gedroogde katoenbloem
Nam Ngiaw curry pasta
- 7 st gedroogde chili peper
- 5 gr koriander wortels fijn hakken
- 5 gr galanga wortels fijn hakken
- 10 gr Citroengras fijn hakken
- 2 tl garnalen pasta
- 40 gr Sjalotjes fijn hakken
- 60 gr knoflook fijn hakken
Benodigdheden
- 1 mes
- 1 snijplank
- 1 dieppan 26 cm
- 1 stenen vijzel of keuken mixer
Instructies
- Doe alle ingrediënten van de curry pasta in de vijzel of keuken mixer. Vermaal het fijn tot een gladde curry pasta.
- Verhit de pan met olie en wok de curry pasta voor 2 min op zacht vuur. Voeg varkens gehakt en varkens krabbetjes toe. Wok tot ze gaar zijn voor 10 min.
- Voeg dan de cherry tomaten, gedroogde katoenbloem en water toe en breng het aan de kook voor 10 min. Breng het op smaak met zout.
- Kook de kanom tjien (ronde rijstnoedels) in de pan voor 10 min. Haal het uit en laat het lekken.
- Verdeel de noedels over 4 borden. Schep de curry erover heen