Kanom Tjien Nam Ngiaw – Noedels soep met rode katoenbloem

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kanom Tjien Nam Ngiaw - Noedels soep met rode katoenbloem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 45 min
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 45 min
Kanom Tjien Nam Ngiaw - Noedels soep met rode katoenbloem
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 45 min
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 45 min
Ingrediënten
  • 400 gr ronde rijstnoedels - kanom tjien noedels
  • 0,5 kg varkens krabbetjes
  • 0,5 kg gestolde bloed als optie
  • 400 gr varkensgehakt
  • 0,5 kg cerry tomaten door de helft snijden
  • 2 tl zout
  • 1,5 L water
  • 20 gr gedroogde katoenbloem
Nam Ngiaw curry pasta
  • 7 st gedroogde chili peper
  • 5 gr koriander wortels fijn hakken
  • 5 gr galanga wortels fijn hakken
  • 10 gr Citroengras fijn hakken
  • 2 tl garnalen pasta
  • 40 gr Sjalotjes fijn hakken
  • 60 gr knoflook fijn hakken
Benodigdheden
  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 dieppan 26 cm
  • 1 stenen vijzel of keuken mixer
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten van de curry pasta in de vijzel of keuken mixer. Vermaal het fijn tot een gladde curry pasta.
  2. Verhit de pan met olie en wok de curry pasta voor 2 min op zacht vuur. Voeg varkens gehakt en varkens krabbetjes toe. Wok tot ze gaar zijn voor 10 min.
  3. Voeg dan de cherry tomaten, gedroogde katoenbloem en water toe en breng het aan de kook voor 10 min. Breng het op smaak met zout.
  4. Kook de kanom tjien (ronde rijstnoedels) in de pan voor 10 min. Haal het uit en laat het lekken.
  5. Verdeel de noedels over 4 borden. Schep de curry erover heen

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.