Kao niaw mamuang – Mango met zoete plakrijst

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kao niaw mamuang - Mango met zoete plakrijst
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
10 porties
Porties
10 porties
Kao niaw mamuang - Mango met zoete plakrijst
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
10 porties
Porties
10 porties
Ingrediënten
  • 1 kg plakrijst
  • 1 el zout
  • 300 gr Suiker
  • 800 ml kokoscreme
  • 1 bos pandan blad
  • 2 st rijpe mango snij in lange stukken
  • water
Instructies
  1. Spoel de rijst 5 a 6 keer tot met water tot water helder is. Week de rijst in schoon water voor min 1 uur. Giet rijst af en voeg 1 L water. Stoom de rijst op 100 graden voor 20 min.
  2. Doe kokosceme in een kom en voeg suiker en zout toe. Doe pandanblad in de kom en meng het met de rest van de ingrediënten. Knijp de sap van pandanblad uit tot dat je de aroma van pandanblad ruikt. Haal het eruit. Giet de kokoscream af met fijne zeef. Zet 50 ml apart voor topping.
  3. Zodra de plakrijst gekookt is voeg dan gelijk de kokoscreme toe roer met de spatel goed door elkaar. Sluit de deksel en laat het voor 10 min intrekken. Doe dit 2 keer achter elkaar.
  4. Doe een kleine beetje rijst op het bord en doe de gesneden rijpe mango er boven op. Giet als topping een kleine beetje kokoscreme er op.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.