Kao soi kai -Ei noedels met Tumeric curry

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kao soy -Ei noedels met Tumeric curry
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
17 minuten 22 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
17 minuten 22 minuten
Kao soy -Ei noedels met Tumeric curry
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
17 minuten 22 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
17 minuten 22 minuten
Ingrediënten
  • 400 gr eiernoedels
  • 80 gr drumstick
  • 1 L Kokosmelk
  • 0,5 tl kurkuma poeder/ turmeric
  • 2 l water
Decoratie
  • 1 st rode ui fijne reepjes gesneden
  • 1 st limoen 6 partjes
  • 1 st Pickled mustard greens in klein stukjes snijden
  • 30 gr bos uien fijne ringen
  • 30 gr koriander grof gesneden
Curry pasta
  • 7 st gedroogde chili peper
  • 1 stengel Citroengras fijn gehakt
  • 5 gr knoflook fijn gehakt
  • 20 gr Thaise sjalotjes fijn gehakt
  • 10 gr galanga wortels fijn gehakt
  • 1 tl garnalen pasta
  • 5 gr kaffir limoen schil/blad fijn gehakt
benodigdheden
  • stenen vijzel
  • mes
  • snijplank
  • 2 diepenpannen 26 cm
Instructies
  1. Maak de curry pasta: Doe alle ingrediënten in de stenen vijzel en vermaal alles fijn tot een gladde pasta.
  2. Doe 1/4 deel van de kokosmelk in de pan voeg curry pasta en turmeric poeder toe. Breng langzaam aan de kook voor 5 min en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg drumsticks toe. Sluit de deksels en laat het langzaam door pruttelen voor 15 min.
  3. Breng water aan de kook in de andere pan en kook de eiernoedels voor 5 min tot de noedels zacht is. Giet het af en verdeel de noedels over 4 kommen.
  4. Schep de curry over de noedels heen en maak de kom op met de ingrediënten van voorbereidende decoratie.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.