





Ingrediënten
- 400 gr eiernoedels
- 80 gr drumstick
- 1 L Kokosmelk
- 0,5 tl kurkuma poeder/ turmeric
- 2 l water
Decoratie
- 1 st rode ui fijne reepjes gesneden
- 1 st limoen 6 partjes
- 1 st Pickled mustard greens in klein stukjes snijden
- 30 gr bos uien fijne ringen
- 30 gr koriander grof gesneden
Curry pasta
- 7 st gedroogde chili peper
- 1 stengel Citroengras fijn gehakt
- 5 gr knoflook fijn gehakt
- 20 gr Thaise sjalotjes fijn gehakt
- 10 gr galanga wortels fijn gehakt
- 1 tl garnalen pasta
- 5 gr kaffir limoen schil/blad fijn gehakt
benodigdheden
- stenen vijzel
- mes
- snijplank
- 2 diepenpannen 26 cm
Instructies
- Maak de curry pasta: Doe alle ingrediënten in de stenen vijzel en vermaal alles fijn tot een gladde pasta.
- Doe 1/4 deel van de kokosmelk in de pan voeg curry pasta en turmeric poeder toe. Breng langzaam aan de kook voor 5 min en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg drumsticks toe. Sluit de deksels en laat het langzaam door pruttelen voor 15 min.
- Breng water aan de kook in de andere pan en kook de eiernoedels voor 5 min tot de noedels zacht is. Giet het af en verdeel de noedels over 4 kommen.
- Schep de curry over de noedels heen en maak de kom op met de ingrediënten van voorbereidende decoratie.