Keng ganoen – Rode curry met jackfruit

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Keng ganoen - Rode curry met jackfruit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Keng ganoen - Rode curry met jackfruit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Prep Tijd
15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Prik keng - Curry pasta
  • 10 st witte peper korrels
  • 10 st gedroogde chili peper
  • 5 st knoflook fijn gehakt
  • 2 st Sjalotjes fijn gehakt
  • 1 tl zout
  • 1 tl garnalen pasta
  • 20 gr Citroengras fijn gehakt
Keng ga nun ingrediënten
  • 5 st cherry tomaten
  • 10 gr bai cha-plu blad wilde peper blad- gescheurd
  • 10 gr bai cha-om blad acacia blad - geplukt
  • 100 gr varkens krabbetjes hap groot snijden
  • 1 el palmsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 1 el gefermenteerde vis sap - nam pla ra nam pla ra
  • 2 L bouillon/water
  • 300-400 gr jonge jackfruit uit blik
Instructies
  1. Bereid de curry pasta: Doe alle ingrediënten van de curry pasta in de stenen vijzel of in de keuken mixer. Vermaal alles fijn tot een gladde pasta.
  2. Breng water aan de kook en voeg curry pasta toe. Laat de curry pasta oplossen in kokend water.
  3. Spoel de varkens krabbetjes met koud water. Laat het uit lekken en voeg de varkens krabbetjes toe in de pan. Laat het koken voor 10 min met gesloten deksel.
  4. Giet de vocht uit de jonge jackfruit in blik. Spoel 2 x met water. Voeg de jonge jackfruit toe in de pan. Laat deze door koken voor 10 min.
  5. Voeg dan cherry tomaten, bai cha- plu en bai cha-om toe. Roer goed door elkaar.
  6. Breng het op smaak met zout, palmsuiker en gefermenteerde vissap. Haal het van vuur en klaar om uit geserveerd te worden.
Notities

Voor vegetarisch ook mogelijk. Je kan varkens krabbetjes weg laten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.