Keng liang – Heldere groenten curry met garnalen

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Keng liang - Heldere groenten curry
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 pers 25 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 45 min
Porties Prep Tijd
4 pers 25 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 45 min
Keng liang - Heldere groenten curry
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 pers 25 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 45 min
Porties Prep Tijd
4 pers 25 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 45 min
Ingrediënten
  • 250 gr pompoen geschild, in stukken van 2 cm dik
  • 1 hand citroen basilicum geplukt
  • 10 st champignons door de helft snijden
  • 1 st bottle gourd of cougette halve maan snijden
  • 100 gr oesterzwam geplukt in stukken
  • 100 gr baby mais schuin door de helft snijden
  • 1 L bouillon
  • 200 gr garnalen schoon maken en rug open snijden
  • 1 el vissaus
curry pasta
  • 0,5 tl witte peper korrels gemalen
  • 100 gr rode uien fijn gehakt
  • 1 el garnalen pasta
  • 100 gr gedroogde garnalen fijn gemalen
  • 2 st rawit peper Als je pittig wilt hebben
Instructies
  1. Maakt curry pasta: doe alle ingrediënten van de curry pasta in de vijzel of of keuken mixer
  2. Breng de bouillon aan de kook en los de curry pasta op in de kokende bouilon. Voeg pompoen toe en laat het zachtjes koken voor 10 min.
  3. Voeg garnalen toe. Zodra de garnalen oranje worden voeg dan alle groenten toe.
  4. Breng op smaak met vissaus
Notities

Ideale gerecht voor jonge moeder om borstvoeding te boosten

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.