Keng ohm moe – buikspek curry met citroengras

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Keng ohm moe - Gestoofde buikspek met citroengras
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 50 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 50 min
Keng ohm moe - Gestoofde buikspek met citroengras
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 50 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 50 min
Ingrediënten
Ohm curry pasta
  • 7 st gedroogde chili peper fijn gehakt
  • 30 gr Sjalotjes fijn gehakt
  • 15 gr knoflook fijn gehakt
  • 5 gr galanga wortels fijn gehakt
  • 5 gr Citroengras fijn gehakt
  • 5 gr koriander wortels fijn gehakt
  • 1 tl garnalen pasta
Ingrediënten voor het gerecht
  • 200 gr buikspek stukken van 2 cm snijden
  • 10 gr jonge galanga fijne plakjes
  • 15 gr Citroengras door de helft in de breedte
  • 4 st limoen blad door de helft scheuren
  • 10 gr koriander wortels grof gesneden
  • 5 gr thaise parsley (pak chi farang) grof gesneden
  • 5 gr koriander grof gesneden
  • 5 gr bos uien grof gesneden
  • 3 el olie
  • 1,5 L water
Benodigdheden
  • 1 snijplank
  • 1 mes
  • 1 stenen vijzel of keuken mixer
  • 1 dieppan 26 cm
  • 1 spatel
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten van de curry pasta in de vijzel of keuken mixer en vermaal alles tot een gladde pasta.
  2. Verhit de olie in de pan op laag vuur en voeg curry pasta toe en roerbak ze samen voor 3 min.
  3. Doe de vuur hoger en voeg dan buikspek toe en roerbak toe de buikspek gaar is voor 5 min. Voeg dan citroengras, galanga wortels en koriander wortels. Roerbak alles goed samen.
  4. Voeg dan water toe en breng het langzaam aan de kook tot de buikspek zacht wordt voor 20 min. Voeg dan limoenblad en Thaise parsley toe. Breng aan de kook en als topping koriander en bosuien toevoegen.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.