Keng pha kai – Jungle curry met kip

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Keng pha kai - Jungle curry met kip
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 25 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 25 min
Keng pha kai - Jungle curry met kip
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 25 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 25 min
Ingrediënten
  • 200 gr kipdij- kipfilet plakjes
  • 10 gr verse peper korrels
  • 1 st lombok peper fijne reepjes
  • 20 gr prik keng curry pasta
  • 1 hand Zoete Basilicum geplukt
  • 7 st Thaise Aubergine in 6 partjes
  • 1 hand thaise kleine aubergine geplukt
  • 3 st finger roots fijne reepjes
  • 2 st kousenband in stukken van 3 cm
  • 2 tl Suiker
  • 3 el olie
  • 500 ml Water/Boullion
  • 1 el vissaus
Instructies
  1. Verhit de olie in de wok en voeg curry pasta toe op zacht vuur voor 3 min.
  2. Voeg dan kip toe en verhoog de vuur op middel/hoog vuur. Wok voor 5 min zodra de kip gaar is voeg dan alle Thaise aubergine, kousenband, verse peper korrels en finger roots toe. Voeg water toe en sluit de deksel. Breng op smaak met suiker en vissaus.
  3. Voeg aan het einde peper en zoete basilicum

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.