Keng som – Zure curry met jonge papaja

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Keng som - Zure curry met jonge papaja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 45 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 45 min
Keng som - Zure curry met jonge papaja
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 45 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 45 min
Ingrediënten
  • 20 gr Prik keng som curry pasta
  • 1 L water
  • 200 gr garnalen gepeld, ruggetje open snijden
  • 100 gr jonge papaja geschild, dunne plakjes snijden
  • 2 el Suiker
  • 0,5 el palmsuiker
  • 2 el tamarinde sap
Instructies
  1. Breng water aan de kook en voeg prik keng som curry pasta toe. Laat het zachtjes door koken voor 5 min.
  2. Voeg de jonge papaja erbij in de pan en laat het weer 5 min door koken. Breng het op smaak met suiker, palmsuiker en tamarinde sap.
  3. Voeg dan de garnalen en laat het 5 min verder koken.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.