





Ingrediënten
Vulling
- 2 el olie
- 100 gram Uien gesnipperd
- 200 gram Kipfilet in blokjes (brunoise)
- 300 gram Aardappels in blokjes (brunoise)
- 1 tl witte peper poeder
- 1 tl zout
- 3 el lichte sojasaus
- 1,5 tl masala kerrie poeder
- 75 gram Suiker
Buitendeeg
- 270 gram tarwe bloem
- 6 el olie
- 12 el water
- 1 el Suiker
- 1 tl zout
Binnendeeg
- 140 gram tarwebloem
- 6 el olie
Voor het frituren
- 2 liter olie
Instructies
Maak de vulling:
- Verhit de olie in de wok. Roerbak de uien voor 3 minuten to ze glazig worden. Roerbak de kip mee voor 5 minuten. Doe de aardappels erbij. Roerbak alles door elkaar voor 5 minuten. Breng het op smaak met zout, peper, lichte sojasaus, masala kerrie poeder en suiker, roerbak nog door voor 2 minuten. Doe het vuur uit en laat het afkoelen. Maak daarna een balletje van de grote van een knikker en zet het apart.
Maak de buitendeeg:
- Maak een kuil in het bloem en vul het met olie, water, suiker en zout. Kneed alles samen tot een gladde deeg.
Maak de binnen deeg:
- Maak een kuil in de bloem en vul het met olie. Kneed het tot een gladde deeg.
- Rol met een deegroller de buitendeeg plat, rol het op en verdeel het in stukken van 3 centimeter.
- Verdeel ook de binnendeeg in stukken van 3 centimeter. Maak van het binnendeeg een soort kommetje en vul het met de gewokte vulling. Doe de buitendeeg eroverheen en druk de bovenflap plat. Draai het naar binnen zodat er een mooie spiraal aan de bovenkant vormt.
- Verhit de olie in de pan op 170 graden en frituur de kerrie puff voor 10 minuten tot het goud-bruin kleurt. Laat het dan goed uitlekken. TIP: Om te zien of je olie warm is kan je er een (gesneden) knoflook in doen. Als de knoflook bruin is dan is de olie warm.