Kip gehakt sambal (Nam prik ong)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kip gehakt sambal (Nam prik ong)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4/6 personen
Porties
4/6 personen
Kip gehakt sambal (Nam prik ong)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4/6 personen
Porties
4/6 personen
Ingrediënten
  • 300 gram kip gehakt
  • 2 el rode curry pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stuks rode lombok peper
  • 3 el Olie
  • 2 st Tomaten
  • 2 st bosui
  • 1 bos Koriander
  • 1 el Suiker
  • 1 el Vissaus
  • 2 el azijn
Benodigheden
  • 1 mixer
  • 1 wokpan
Instructies
  1. Snij de peper in kleine stukjes. Doe de kipgehakt, knoflook, peper en rode curry pasta in de mixer. Mix ze fijn samen.
  2. Doe de olie in de wok op middel vuur en wok de gemixte kip gehakt tot het gaar is.
  3. Snij de uien klein gesnipperd en de tomaten in fijne blokjes. Voeg uien en tomaten toe en roerwok tot ze zacht zijn.
  4. Snij de bosui in kleine ringen. Snij ook de koriander fijn. Doe bosui en koriander er bij en breng het op smaak door er vissaus, suiker en azijn bij toe te voegen.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.