Kip in zoetzure saus (Kai pad prieuwwaan)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

Kai pad prieuwwaan

Kip in zoetzure saus (Kai pad prieuwwaan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Kip in zoetzure saus (Kai pad prieuwwaan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 30 minuten
Ingrediënten
  • 150 gram tempura bloem van het merk Gogi
  • 50 ml Water
  • 1 liter frituurolie
  • 200 gram kippendijfilet
  • 50 ml kip bouillons
  • 3 el Heinz tomaten ketchup
  • 2 el Suiker
  • 1 el azijn
  • 1 el Vissaus
  • 5 tenen knoflook
  • 100 gram Ananas
  • 1 st tomaat
  • 1 st ui
  • 0,5 st komkommer
Benodigheden:
  • 2 wokpannen
Instructies
  1. Maak een beslag van tempura bloem met water.
  2. Giet de olie in een (wok)pan en verhit het ongeveer tot 170 graden.
  3. Snij de kippendijfilet in plakken en paneer het in het beslag. Laat het nu langzaam in de verhitte olie vallen (let op: laat het langzaam vallen, zodat het niet aan de bodem van de pan gaat plakken). Frituur ze mooi licht goudbruin en laat de olie vervolgens uitlekken.
  4. Verhit een wokpan en doe de bouillons, tomaten ketchup, suiker, azijn en vissaus er in. Meng het goed door elkaar.
  5. Hak de knoflook fijn. Snij de ananas in stukjes van 3 cm, de tomaten in 6 partjes en de ui in grote blokken. Haal de schil van de komkommer en snij ze in halve plakjes.
  6. Voeg de groenten en gefrituurde kip toe en wok het door elkaar.
Notities

Serveer tip: serveer het met warme jasmijnrijst.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.