Krapho pla – Viskrop soep

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Krapho pla - Viskrop soep
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 min
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 min
Krapho pla - Viskrop soep
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 min
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 min
Ingrediënten
  • 300 stuks visblaas - viskrop
  • 20 stuks hard gekookte kwartel eieren
  • 2 liter water
  • 20 gram koriander wortels
  • 60 gram gedroogde shiitake champignons
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el Suiker
  • 3 el tapioca bloem
  • 50 gram geplukte koriander
  • 60 ml shaosingwijn
  • 2 tl witte peper poeder
Instructies
  1. Breng 1 liter water aan de kook en kook de visblaas zacht voor 10 minuten. Giet het af en knip in stukken van 5 centimeter.
  2. Doe de koriander wortels in de vijzel en vermaal het fijn.
  3. Breng in een andere pan 1 liter water aan de kook en voeg de vermalen koriander wortels en gedroogde shittake toe.
  4. Breng op smaak met lichte sojasaus en suiker. Doe de deksel op de pan en laat het door sudderen voor 15 minuten.
  5. Voeg de gekookte kwartelei en visblaas toe, laat dit nog doorkoken voor 5 minuten.
  6. Meng tapioca bloem met 5 el water.
  7. Voeg de tapioca bloem toe in de pan. Meng goed door elkaar tot de saus dik wordt.
  8. Doe het vuur uit en schep het op in een kom. Decoreer het met koriander en snufje witte peper.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.