Krokant gebakken pangsit (Kieuw krob)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Krokant gebakken pangsit (Kieuw krob)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
20 stuks
Porties
20 stuks
Krokant gebakken pangsit (Kieuw krob)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
20 stuks
Porties
20 stuks
Ingrediënten
  • 100 gr Kipdijfilet
  • 100 gr gamba
  • 2 st gedroogde shitake champignons
  • 1 st Ei
  • 1 pak Wonton vellen
  • 1 l frituur olie
Marinade
  • 4 st koriander wortel
  • 1 el lichte soyasaus
  • 1 el Oestersaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl Suiker
Benodigdheden
  • 1 frituurpan/pan
  • 1 mixer
Instructies
  1. Week de shitake champignon in water voor ongeveer 20 minuten. Tot dat ze zacht genoeg zijn om in te snijden.
  2. Snij de kip en shitake champignon in kleine blokjes.
  3. Doe de kip, garnalen, shitake champignons en de marinade in de mixer op medium voor 1 minuten.
  4. Doe 1 theelepel van de vulling in het midden van de wontonvel. Vouw het dubbel in een driehoek en plak het dicht met geklopte ei geel.
  5. Frituur het in olie van 170 graden voor 3 min. Serveer het met chili saus.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.