





Ingrediënten
- 200 gram gamba's met kop en schil
- 50 gram glas-vermicelli / mung bonen noedels
- 2 el Suiker
- 2 el donkere sojasaus / ketjap
- 2 el lichte sojasaus
- 250 ml warm water
- 250 ml bouillon
- 50 gram speklap fijne plakken of blokjes
- 50 gram gember fijne plakjes
- 4 tenen knoflook fijn gehakt
- 1 tl zwarte peper korrels grofgemalen
- 0,5 tl witte peper grofgemalen
- 40 gram selderij snijden in stukken van 4 cm
- 40 gram bosui fijne ringen
- 2 el oestersaus
Instructies
- Week de glas-vermicelli in warm water voor 15 minuten.
- Meng ondertussen de marinade: Suiker, zwarte peper, oestersaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus en bouillon door elkaar in een grote kom.
- Knip de gamba's via buikkant open. Haal de gamba's door de marinade heel en zet ze apart. Haal ook de glas-vermicelli door de marinade.
- Verhit de wok op middelvuur. Doe de spek, gember en knoflook in de wok en haal het er weer uit tot de knoflook geel/goud gekleurd is.
- Voeg dan de gemarineerde glas-vermicelli toe als bedje en daar boven de gamba's en selderij, strooi er als laatst nog de witte peper overheen.
- Doe de deksel erop en laat het zachtjes koken op laag voor voor 5 minuten.
- Doe vuur uit en strooi met bosuien.