Kung op woensen – Gestoomde gamba’s met mung bonen noedels

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kung op woensen - Gestoomde gamba's met mung bonen noedels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
30 min
Kung op woensen - Gestoomde gamba's met mung bonen noedels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
30 min
Ingrediënten
  • 200 gram gamba's met kop en schil
  • 50 gram glas-vermicelli / mung bonen noedels
  • 2 el Suiker
  • 2 el donkere sojasaus / ketjap
  • 2 el lichte sojasaus
  • 250 ml warm water
  • 250 ml bouillon
  • 50 gram speklap fijne plakken of blokjes
  • 50 gram gember fijne plakjes
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tl zwarte peper korrels grofgemalen
  • 0,5 tl witte peper grofgemalen
  • 40 gram selderij snijden in stukken van 4 cm
  • 40 gram bosui fijne ringen
  • 2 el oestersaus
Instructies
  1. Week de glas-vermicelli in warm water voor 15 minuten.
  2. Meng ondertussen de marinade: Suiker, zwarte peper, oestersaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus en bouillon door elkaar in een grote kom.
  3. Knip de gamba's via buikkant open. Haal de gamba's door de marinade heel en zet ze apart. Haal ook de glas-vermicelli door de marinade.
  4. Verhit de wok op middelvuur. Doe de spek, gember en knoflook in de wok en haal het er weer uit tot de knoflook geel/goud gekleurd is.
  5. Voeg dan de gemarineerde glas-vermicelli toe als bedje en daar boven de gamba's en selderij, strooi er als laatst nog de witte peper overheen.
  6. Doe de deksel erop en laat het zachtjes koken op laag voor voor 5 minuten.
  7. Doe vuur uit en strooi met bosuien.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.