Kung phad sa toh – Gewokte gamba’s met pate bonen

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kung phad sa toh - Gewokte gamba's met pate bonen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Kung phad sa toh - Gewokte gamba's met pate bonen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 20 min
Ingrediënten
  • 100 gr pate bonen
  • 200 gr gamba's schoon gemaakt en ruggetje open
  • 1 el garnalen pasta
  • 2 tl palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 5 st rawit peper
  • 10 tenen knoflook
  • 1 el limoensap
  • 3 el olie
Instructies
  1. Doe rawit peper, knoflook, garnalen pasta en palmsuiker in de vijzel en vermaal deze samen.
  2. Verhit de olie in de wok. Wok de vermalen ingrediënten voor 1 min op middel vuur.
  3. Voeg dan de gamba's in de wok en roerbak voor 5 min. Voeg dan de pate bonen in de wok en roerbak voor 2 min.
  4. Breng op smaak met vissaus en limoensap. Doe het vuur uit.
Notities

Voeg 2 el water toe om te voorkomen dat de pate bonen niet aan de wok plakt.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.