Kwai tieuw rua -Boat noodles rijst noedels soep met varkens haas

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kwai tieuw rua -Boat noodles rijst noedels soep met varkenshaas
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
5 porties
Porties
5 porties
Kwai tieuw rua -Boat noodles rijst noedels soep met varkenshaas
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
5 porties
Porties
5 porties
Ingrediënten
Bouillon
  • 5 L water
  • 0,5 kg varkens schenkel
  • 2 st Kaneelstok
  • 3 st kardemon
  • 5 st Steranijs
  • 3 st gepickeld knoflook
  • 100 ml sap van gepickeld knoflook
  • 10 gr galanga wortels gekneusd
  • 3 st selderij wortels
  • 4 bladeren pandan blad
  • 1 el zout
  • 100 gr palmsuiker
  • 5 st rode gepermitteerde tofu
  • 4 el ketjap manis
  • 150 ml lichte sojasaus
  • 250 ml varkensbloed
  • 50 gr Citroengras pletten
Marinade voor de varkensvlees
  • 500 gr varkens haas
  • 1 st ei geel
  • 0,5 el maisbloem
  • 0,5 el Suiker
  • 2 tl lichte sojasaus
Noedels ingrediënten
  • 400 gr platte rijst noedels
  • 100 gr varkens ballen gehalveerd
  • 100 gr selderij bladeren grof gesneden
  • 200 gr Tauge
  • 100 gr Zoete Basilicum geplukt
  • 100 gr koriander grof gesneden
  • 100 gr spek blokjes ongezout
  • 2 el witte peper
  • 100 gr varkens lever geblancheerd, dunne plakjes gesneden
  • 20 gr knoflook krokant gebakken
Instructies
  1. Maak de bouillon: Breng water aan de kook. Voeg alle specerijen en zout toe. Breng het aan de voor 10 min.
  2. Voeg dan varkens schenkel toe sluit de deksel en breng het aan de kook voor 20 min op middel vuur.
  3. Voeg dan de gepickeld knoflook met sap, selderij wortels, galanga en pandanblad. Breng op smaak met lichte sojasaus, palmsuiker en ketjap. Sluit de deksel en laat het door sudderen voor 30 min op zacht vuur.
  4. Prak de rode gepermitteerde tofu en voeg toe in de pan. Meng in andere kom varkensbloed met geplette citroengras. Knijp de citroengras door de bloed heen zodat het niet gaat stollen. Daarna zeef het uit en voeg 50 ml bouillon toe klus het snel door met een vork.
  5. Zet de temperatuur hoger en meng het bloed in de bouillon pan. Roer rustig dat de bloed opgelost is en zet vuur weer op zacht.
  6. Marineer de varkens haas: Snij de varkenshaas in dunne plakjes. Voeg dan ei geel, maisbloem, suiker en lichte sojasaus. Laat het intrekken in de koelkast voor minimum 3 uur.
  7. Week de rijst noedels voor 10 min in warm water. Blancheer de rijstnoedels en tauge in de bouillon pan voor 2 min. ongeveer 100 gr noedels en 20 gr tauge per portie. Laat het uit lekken en doe in de kom. Voeg krokant gebakken knoflook toe en hussel deze door de noedels en tauge. strooi halve tl witte peper toe. Voeg selderij en koriander toe. Blancheer varkens meatballen, lever en varkenshaas voor 3 min. Voeg toe in de kom en giet 100 ml bouillon toe. Als topping: krokant gebakken knoflook, krokante spek, tauge en zoete basilicum.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.