Kwai tieuw tom yum sen boek – Zoete aardappels noedels soep met kip gehakt

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kwai tieuw tom yum sen boek - Zoete aardappels noedels soep met kip gehakt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Kwai tieuw tom yum sen boek - Zoete aardappels noedels soep met kip gehakt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Ingrediënten
  • 100 gr kip gehakt
  • 50 gr zoete aardappels noedels
  • 50 gr Tauge
  • 1 el gedroogde garnalen
  • 2 el fijn gemalen pinda
  • 1 st bosuien fijne ringen
  • 4 st koriander grof gesneden
  • 1,5 el vissaus
  • 2 el witte azijn
  • 1,5 el Suiker
  • 0,5 tl chili poeder
  • 1 L kippenbouillon
  • 1 L water
Instructies
  1. Breng water aan de kook en kook de zoete aardappels noedels voor ongeveer 10 min. tot het gaar is. Snij de noedels een stukje af of te kijken of de kern geen witte kleur meer heeft. Blancheer de tauge. Zet ze apart.
  2. Breng de bouillon aan e kook en breng het op smaak met vissaus, witte azijn, chili poeder, suiker, fijn gemalen pinda en voeg gedroogde garnalen en kip gehakt toe. Laat het middel hoog vuur pruttelen voor 10 min.
  3. Verdeel de zoete aardappel noedels en tauge in 2 kommen. Giet de bouillon water over heen.
Notities

Gedroogde garnalen zou je ook kunnen weg laten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.