Kwai tjab – gewokte brede rijst noedels

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kwai tjab - gewokte brede rijst noedels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kook Tijd
30 min
Kook Tijd
30 min
Kwai tjab - gewokte brede rijst noedels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kook Tijd
30 min
Kook Tijd
30 min
Ingrediënten
  • 2 liter water
  • 500 gram brede rijst noedels
  • 200 gram krokante buispek in hap grootsnijden
  • 200 gram gefrituurde tofu in stukken van 3 cm
  • 2 stuks hard gekookte ei
  • 2 liter bouillon
  • 3 el oestersaus
  • 2 el donker sojasaus / ketjap
  • 2 el witte peper korrels
  • 4 tenen knoflook geplet
  • 2 stuks koriander wortels
  • 1 el vissaus
  • 2 stuks Steranijs
  • 1 stil Kaneelstok
  • 1 tl 5-spice poeder
  • 1 tl zout
  • 3 el Suiker
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el olie
  • 2 el gebakken knoflook
  • 1 bos geplukte koriander
Instructies
  1. Breng 2 liter water aan de kook en voeg brede rijstnoedels toe. Laat het koken voor 2 minuten en haal de noedels eruit en zet ze apart.
  2. Doe de olie in de pan op laag vuur en voeg koriander wortels, geplette knoflook, kaneelstok, steranijs en 5-spice poeder. Meng ze goed samen met olie voor 5 minuten.
  3. Voeg smaak makers toe met gemalen witte peper, oestersaus, vissaus, donkere sojasaus en suiker.
  4. Voeg daarna gelijk de bouillon toe. Laat het door sudderen met deksel erop voor 20 minuten.
  5. Voeg dan de gepelde hard gekookte ei en gefrituurde tofu toe.
  6. Doe de rijst noedels in de kom en schep de bouillon eroverheen samen met het gekookte ei, tofu en krokante buispek.
  7. Maak het af met koriander en theelepel gebakken knoflook.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.