





Ingrediënten
- 2 liter water
- 500 gram brede rijst noedels
- 200 gram krokante buispek in hap grootsnijden
- 200 gram gefrituurde tofu in stukken van 3 cm
- 2 stuks hard gekookte ei
- 2 liter bouillon
- 3 el oestersaus
- 2 el donker sojasaus / ketjap
- 2 el witte peper korrels
- 4 tenen knoflook geplet
- 2 stuks koriander wortels
- 1 el vissaus
- 2 stuks Steranijs
- 1 stil Kaneelstok
- 1 tl 5-spice poeder
- 1 tl zout
- 3 el Suiker
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el olie
- 2 el gebakken knoflook
- 1 bos geplukte koriander
Instructies
- Breng 2 liter water aan de kook en voeg brede rijstnoedels toe. Laat het koken voor 2 minuten en haal de noedels eruit en zet ze apart.
- Doe de olie in de pan op laag vuur en voeg koriander wortels, geplette knoflook, kaneelstok, steranijs en 5-spice poeder. Meng ze goed samen met olie voor 5 minuten.
- Voeg smaak makers toe met gemalen witte peper, oestersaus, vissaus, donkere sojasaus en suiker.
- Voeg daarna gelijk de bouillon toe. Laat het door sudderen met deksel erop voor 20 minuten.
- Voeg dan de gepelde hard gekookte ei en gefrituurde tofu toe.
- Doe de rijst noedels in de kom en schep de bouillon eroverheen samen met het gekookte ei, tofu en krokante buispek.
- Maak het af met koriander en theelepel gebakken knoflook.