Laab pla duk – Pittige meerval salade met munt en limoen

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Laab pla duk - Pittige meerval salade met munt en limoen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 35 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 35 min
Laab pla duk - Pittige meerval salade met munt en limoen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 35 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 35 min
Ingrediënten
  • 1 st meerval gegrild (10 min op 200 graden)
  • 2 tl gedroogde chili peper fijn gemalen
  • 2 tl gerooster plakrijst fijn gemalen
  • 3 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1 el galanga wortels fijn gehakt
  • 5 st Limoenblad fijne reepjes
  • 1 st rode ui fijne reepjes
  • 5 st thaise parsley (pak chi farang) fijne reepjes
  • 50 gr bosui fijne ringen
  • 50 gr koriander fijn gesneden
  • 3 takken mint blad grof gesneden
Instructies
  1. Maakt alle groenten schoon en alvast voorbereiden zoals aangegeven.
  2. Verwijder graten en vellen van de gegrilde meerval tot dat er alleen maar meerval filet is. Hakt het filet fijn en doe het in een grote kom. Voeg alle kruiden toe.
  3. Breng op smaak met vissaus, limoensap, fijn gemalen gedroogde chili peper en fijn gemalen geroosterd plakrijst. Husselt alles goed door elkaar. Schep het op bord en strooi aantal blaadjes mint over het gerecht heen.
Notities

Om pittigheid te blussen kan je met komkommer erbij eten

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.