Laab moe thod – gefrituurde varkens gehakt salade

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Laab moe thod - gefrituurde varkens gehakt salade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Laab moe thod - gefrituurde varkens gehakt salade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Ingrediënten
  • 300 gr speklappen fijn gehakt
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 1 tl fijgemalen gedroogde chili
  • 2 el fijngemalen geroosterde plakrijst
  • 2 el paneer bloem
  • 6 st Limoenblad fijne reepjes
  • 2 st bos uien fijne ringen
  • 2 st thaise parsley (pak chi farang) fijne reepjes
  • 1 st sjalotje fijne reepjes
  • 1 L olie voor het frituren
  • 1/2 st komkommer plakjes voor decoratie
Instructies
  1. Meng varkens gehakt samen met vissaus, limoensap, fijngemalen geroosterde plakrijst, paneer bloem en fijngemalen gedroogde chili in een kom.
  2. Voeg alle verse kruiden en meng ze zachtjes samen.
  3. Maak van de mengsel een kleine balletje van 3 cm doorsnee.
  4. Verhit olie in de wok op 170 graden. Doe de Laap balletje erin en frituur op middel voor 3 min goud/bruin.
  5. Haal het eruit laat het uit lekken en serveer met komkommer.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.