Prik keng massaman – Massaman curry pasta

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Massaman curry pasta (Prik keng massaman)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 30 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 30 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Massaman curry pasta (Prik keng massaman)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 30 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 30 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Ingrediënten
  • 2 tl Koriander zaadjes
  • 1 tl komijn
  • 3 stuks kardemon
  • 7 stuks gedroogde lombok peper
  • 2 stuks rawit peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl Garnalenpasta
  • 1 tl witte peper korrels
  • 1 el galanga wortels (15 gram)
  • 2 el Citroengras
  • 30 gram Sjalotjes
  • 20 gram knoflook
Benodigheden
  • 1 vijzel
Instructies
  1. Week de gedroogde lombok peper en rawit peper in heet water voor 15 minuten.
  2. Maal de koriander zaadjes, komijn, kardemom en witte peper korrels in de vijzel tot het fijne poeder wordt. Haal het eruit en zet het apart.
  3. Hak alle ingrediënten zo fijn mogelijk. Snij de geweekte peper in kleine stukjes en maal het fijn in de vijzel. Voeg zout toe.
  4. Voeg steeds 1 ingrediënt in de vijzel. De harde ingrediënten als eerst, daarna de zachte. Blijf malen tot het 1 kleur is. Voeg dan de fijn gemalen specerijen toe. Meng alles goed samen.
Notities

Ook mogelijk om daarna te bewaren in de diepvries.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.