Miang Pla pao- Gegrilde vis met pikante dipsaus en kruiden

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Miang Pla pao- Gegrilde vis met pikante dipsaus en kruiden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Miang Pla pao- Gegrilde vis met pikante dipsaus en kruiden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 1 st Ruby vis Tilapia, Dorade, Snapper
  • 2 st Citroengras gekneusd
  • 2 st pandanblad opgerold
  • 100 gr gekookte rijstnoedels
  • 1 hand koriander
  • 1 bos Zoete Basilicum
  • 200 gr grove zeezout
Dip saus
  • 10 st birdeye chili fijn gehakt
  • 3 el vissaus
  • 1 tl zout
  • 4 el limoensap
  • 3 st koriander wortels fijn gehakt
  • 50 gr pinda fijn gehakt
Instructies
  1. Maakt de vis schoon: Spoelen met water, snij de buik open en haal alle ingewanden eruit. Knip alle vinnen. Vul de buik met citroengras en pandan blad. Paneer het met zeezout.
  2. Voorverwarmd de oven op 200 graden 10 min. Doe de vis in de oven 20 a 25 min of laat het een uur grillen boven de hete bbq lucht.
  3. Maak de dip saus: Voeg alle ingrediënten in de vijzel en vermaal alles goed door elkaar.
  4. Snij de vis huis open. Haal vis filet eruit leg het op bedje van rijstnoedels met 1 blad zoete basilicum, 1 blad koriander met 1 thee lepel dipsaus erop.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.