





Ingrediënten
- 1 st Ruby vis Tilapia, Dorade, Snapper
- 2 st Citroengras gekneusd
- 2 st pandanblad opgerold
- 100 gr gekookte rijstnoedels
- 1 hand koriander
- 1 bos Zoete Basilicum
- 200 gr grove zeezout
Dip saus
- 10 st birdeye chili fijn gehakt
- 3 el vissaus
- 1 tl zout
- 4 el limoensap
- 3 st koriander wortels fijn gehakt
- 50 gr pinda fijn gehakt
Instructies
- Maakt de vis schoon: Spoelen met water, snij de buik open en haal alle ingewanden eruit. Knip alle vinnen. Vul de buik met citroengras en pandan blad. Paneer het met zeezout.
- Voorverwarmd de oven op 200 graden 10 min. Doe de vis in de oven 20 a 25 min of laat het een uur grillen boven de hete bbq lucht.
- Maak de dip saus: Voeg alle ingrediënten in de vijzel en vermaal alles goed door elkaar.
- Snij de vis huis open. Haal vis filet eruit leg het op bedje van rijstnoedels met 1 blad zoete basilicum, 1 blad koriander met 1 thee lepel dipsaus erop.