





Ingrediënten
- 10 stuks Ei hard gekookt
- 5 stuks koriander wortels
- 5 tenen knoflook
- 1 el witte peper
- 500 gram buikspek in stukken van 5 cm snijden
- 500 gram tofu snijden in 3 plakken
- 1 liter water
- 100 gram palmsuiker
- 1 el lichte sojasaus
- 4 stuks Steranijs
- 2 stuks Kaneelstok
- 1 el olie
- 1 tl zout
- 1 takje koriander
Instructies
- Doe de knoflook, koriander wortels en witte peper in de vijzel en vermaal ze goed door elkaar.
- Verhit de olie in een pan op laag vuur en wok de vermale specerijen kruiden samen (koriander wortels, knoflook en witte peper) voor 2 minuten.
- Voeg de palmsuiker toe en laat de palmsuiker langzaam carameliseren. Tot het donker van kleur veranderd.
- Doe dan de buikspek erbij en bak ze samen op middel hoog vuur voor 5 minuten
- Voeg water toe en breng et aan de kook
- Voeg dan het gekookte ei, steranijs en een kaneelstok toe
- Breng op smaak met zout en lichte sojasaus. Zodra het kookt zet het vuur laag en laat het dan voor 1 uur door sudderen met deksel erop
- Maak het af met 1 takje koriander als decoratie.