Nam prik moe Korat – Varkens gehakt sambal

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Nam prik moe Korat - Varkens gehakt sambal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
120 gram 15 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
120 gram 15 min
Kook Tijd
15 min
Nam prik moe Korat - Varkens gehakt sambal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
120 gram 15 min
Kook Tijd
15 min
Porties Prep Tijd
120 gram 15 min
Kook Tijd
15 min
Ingrediënten
  • 100 gr varkensgehakt
  • 2 st Sjalotjes gesnipperd
  • 5 tenen knoflook
  • 2 st koriander wortels fijngehakt
  • 1 el palmsuiker
  • 1 el vissaus
  • 50 gr Sjalotjes
  • 5 takken koriander klein gesneden
  • 1 el olie
  • 3 el fijngemalen gedroogde chili
Benodigdheden
  • 1 wok
  • 1 stenen vijzel
  • 1 mes
  • 1 snijplank
Instructies
  1. Doe de sjalotjes, koriander wortels en knoflook in de vijzel en vermaal ze fijn samen. Voeg dan de varkensgehakt toe. Vermeng de kruiden met het gehakt.
  2. Verhit de wok en roerbak de gemarineerde varkensgehakt. Bak het voor 10 min. op middel/ laag vuur.
  3. Breng het op smaak met palmsuiker en vissaus. Maak af met koriander als topping.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.