Nam prik pao – Gebakken sambal

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Nam prik pao - Gebakken sambal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
450 gram 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Porties Prep Tijd
450 gram 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Nam prik pao - Gebakken sambal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
450 gram 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Porties Prep Tijd
450 gram 5 min
Kook Tijd Passieve Tijd
10 min 15 min
Ingrediënten
  • 100 gr gedroogde rawit peper
  • 15 st gedroogde chili peper
  • 15 st Thaise sjalotjes
  • 15 st knoflook
  • 250 gr tamarinde sap
  • 70 gr palmsuiker
  • 1 el zout
  • 1 el olie
  • 3 el olie
Instructies
  1. Verhit de 1 el olie in de wok op middel/laag vuur. Voeg dan alle peper toe en roerbak voor 3 min. Tot dat de kleur zwart/donker rood wordt. Haal het uit de wok en zet apart.
  2. Schil knoflook en sjalotjes. Rooster deze voor 5 min op middel/laag vuur. Blijf goed roeren. Zet deze apart.
  3. Zet alles in de mixer vermaal ze fijn voor 1 min op hoge stand.
  4. Verhit 3 el olie op zacht vuur en voeg de inhoud van de mixer. Roerbak tot olie en sambal goed met elkaar mengt.
  5. Breng het op smaak met tamarinde sap en palmsuiker. Zodra palmsuiker opgelost is haal het van vuur en verdeel in lucht dicht glazen potjes.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.