Nam tok pla muk – pittige inktvis salade met geroosterd plakrijst, mint en limoen

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Nam tok pla muk - pittige inktvis salade met geroosterd plakrijst, mint en limoen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 15 min
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 15 min
Nam tok pla muk - pittige inktvis salade met geroosterd plakrijst, mint en limoen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 15 min
Porties Prep Tijd
2 pers 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 15 min
Ingrediënten
  • 200 gr Pijl inktvis Snij in stukken
  • 1 st rode ui fijne reepjes
  • 1 tak bosui fijne ringen
  • 2 takken mint geplukt als decoratie
  • 3 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1 el gerooster plakrijst fijn gemalen
  • 2 tl gedroogde chili peper fijn gemalen
  • 100 ml water
  • 1 tl Suiker
Instructies
  1. Breng water aan de kook en doe de inktvis in de pan met water. Roer tot de inktvis gaar is voor 3 a 5 min. Haal de inktvis uit de pan. Laat de inktvis uitlekken en doe in de kom.
  2. Voeg rode uien, bosuien en mint in de zelfde kom. Breng op smaak met vissaus, limoensap, suiker, gedroogde chili peper en geroosterde plakrijst. Meng alles goed door elkaar. Schep het op in bord en decoreert met mint blad.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.