Pad gi mao kung – Gewokte gamba’s met verse peper korrels

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Pad gi mao kung - Gewokte gamba's met verse peper korrels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Pad gi mao kung - Gewokte gamba's met verse peper korrels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
  • 400 gr gamba's gepeld, rug open snijden
  • 2 el chili pasta - nam prik pao
  • 2 el olie
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • 2 st rode lombok peper fijne reepjes
  • 2 st finger roots fijne reepjes
  • 0,5 el Suiker
  • 1 el vissaus
  • 5 st Zoete Basilicum is een optie.
  • 5 st rawit peper lang schuin snijden
  • 10 gr verse groene peper korrels
Instructies
  1. Verhit de olie in de wok. Bak knoflook, rawit peper en finger roots voor 3 min.
  2. Voeg gamba's en roerbak voor 5 min. Breng op smaak met vissaus, suiker en chili pasta.
  3. Voeg aan het einde zoete basilicum, verse groene peper korrels, en lombok peper. Roerbak alles door elkaar en haal het van de vuur.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.