Pad Thai Kung – Gewokte rijstnoedels met gamba’s

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

Tegenwoordig zijn er meerdere recepten van Pad Thai in Nederland. Dat komt door het gebrek aan ingrediënten. De basis blijft het zelfde 1) Er worden platte rijstnoedels gebruikt 2) de basis smaak is zoet/zuur.

Pad Thai Kung - Gewokte rijstnoedels met Gamba's
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd
10 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd
10 min
Pad Thai Kung - Gewokte rijstnoedels met Gamba's
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd
10 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd
10 min
Ingrediënten
Saus
  • 50 ml tamarindesap
  • 50 gr Thaise palmsuiker geschaafd
  • 2 el azijn
  • 2 el Vissaus
Ingrediënten
  • 4 el Olie plantaardig behalve olijfolie
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 st sjalotje lange strip snijden
  • 1 st Ei
  • 200 gr garnalen of gamba's gepeld en rug open snijden en verwijderd darmkanaal
  • 100 gr tofu voor gefrituurd 150 graden
  • 200 gr rijstnoedels 20 min in lauw water weken
  • 3 st bosui of Chinese bislook lang schuin snijden
  • 100 gr Tauge in koud water weken
  • 2 el Ketjap
  • 1 hand ongezoute pinda of cashewnoten gemalen
Instructies
  1. Doe alles ingrediënten van de saus in een aparte pan op laag vuur. Tot dat de palmsuiker gesmolten is en zet het vuur uit. Zet de pan apart.
  2. Doe de olie in de wok op midden laag vuur en voeg knoflook en sjalot toe. Wok deze tot ze goud/bruin zijn.
  3. Voeg de gamba's toe en wok ze tot ze blauw naar roze worden. Voeg dan tofu toe en wok alles goed doorelkaar.
  4. Schuif alles naar de voorkant van de wok en bak het ei aan de andere kant van het wok. Wacht tot het eerst begin te stollen en roer het ei door elkaar. Wok dan nog een keer alles door het ei.
  5. Voeg de geweekte noedels in de wok en giet het saus over de noedels heen. Wok alles goed door elkaar tot dat de noedels zacht worden.
  6. Doe de bosui en tauge erbij en voeg ketjap voor de mooie kleur. Haal het uit de wok en stooi het met gemalen pinda.
Notities

Wil je deze gerecht pittiger hebben? Doe dan gedroogde gemalen peper erbij.
Deze gerecht kan met alle vlees of vegetarisch bereiden worden.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.