Paneng curry met kokosmelk en tofu (Paneng tjee)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Paneng curry met kokosmelk en tofu (Paneng tjee)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 20 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 20 minuten
Paneng curry met kokosmelk en tofu (Paneng tjee)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 20 minuten
Porties Prep Tijd
4/6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 20 minuten
Ingrediënten
  • 250 gram tofu
  • 3 el Olie
  • 2 el paneng curry pasta
  • 250 ml Kokosmelk
  • 2 stuks lombok peper
  • 1 el Suiker
  • 2 el Vissaus
  • 4 blaadjes Limoenblad
Instructies
  1. Snij de tofu in blokjes.
  2. Doe de olie in de pan op laag vuur. Voeg vervolgens de paneng curry pasta toe en meng het goed door elkaar.
  3. Voeg de tofu toe en laat de curry goed intrekken voor 5 min. Doe daarna 50 ml kokosmelk erbij en laat het langzaam pruttelen.
  4. Snij de lombok peper schuin en voeg het toe.
  5. Breng op smaak met suiker en vissaus. Maak het af met het laatste deel kokosmelk toe te voegen. Snij ook de limoen blaadjes in fijne reepjes en strooi dit er overheen voor een overheerlijke geur.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.