Prik keng paneng – Paneng curry pasta

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Paneng curry pasta (Prik keng paneng)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Paneng curry pasta (Prik keng paneng)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Porties Prep Tijd
160 gram 40 minuten
Ingrediënten
  • 1 tl korianderzaadjes fijngemalen
  • 1 tl komijnzaadjes fijngemalen
  • 1 tl wittepeper korrels fijngemalen
  • 0,25 tl Steranijs poeder
  • 10 stuks gedroogde chili peper
  • 18 gram knoflook
  • 6 gram Citroengras
  • 2 gram koriander wortel
  • 44 gram sjalotten
  • 6 gram galangawortelen
  • 1 tl zout
  • 5 gr kaffir limoen schil/blad
Benodigdheden
  • vijzel
Instructies
  1. Zijn de koriander zaadjes, komijn zaadjes en witte peper korrels nog niet fijngemalen. Stamp ze dan in een vijzel fijn en zet ze apart samen met de steranijs poeder.
  2. Week de gedroogde chili in heet water voor 15 min. Laat het uitlekken en vermaal met zout in de vijzel. Hak alle ingrediënten zo fijn mogelijk zodat het goed met elkaar vermengd in de vijzel.
  3. Stamp alle taaie ingrediënten eerst. Voeg de garnalen pasta en de overige kruiden en specerijen toe. Vermaal alles samen zacht tot een gladde pasta.
Notities

Het is ook mogelijk om de garnalen pasta weg te laten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.