Piek kai jad sai – Gefrituurde gevulde kippenvleugels

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Piek kai jad sai - Gefrituurde gevulde kippenvleugels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 st 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 55 min
Porties Prep Tijd
4 st 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 55 min
Piek kai jad sai - Gefrituurde gevulde kippenvleugels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 st 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 55 min
Porties Prep Tijd
4 st 30 min
Kook Tijd Passieve Tijd
25 min 55 min
Ingrediënten
  • 4 st kippen vleugels hele vleugels
  • 100 gr varkens gehakt
  • 100 gr garnalen fijn hakken
  • 100 gr glas vermicelli geweekt, knippen in stukken van 3 cm
  • 1 st Uien fijn gesnipperd
  • 3 st koriander wortels fijn gehakt
  • 10 tenen knoflook fijn hakken
  • 1/4 tl wittte peper
  • 1 el lichte sojasaus
  • 0,5 tl Suiker
  • 4 st prikker/tandenstoker
  • 100 gr panneer bloem
  • 1 L olie frituren
Instructies
  1. Verwijder de botten van de vleugels: Steek met een kleine lange mes langs de botten van zodat je de botten en het vlees van elkaar scheiden. Snij de kraakbeen tussen 2 botten los en en draai met de botten los van de kleine vleugels. Zodat je alleen de omhulsel overhoudt van de vleugels.
  2. Doe de knoflook, koriander wortels en witte peper in de vijzel en vermaal ze goed door elkaar. Haal uit de vijzel en doe dan in de grote kom samen met varkens gehakt, garnalen gehakt, uien en geweekte glas vermicelli. Breng op smaak met lichte sojasaus en suiker. Meng alles goed door elkaar
  3. Vul de mengsel in de vleugels. Maak het dicht met een kleine prikkertje. Stoom het voor 15 min op 100 graden.
  4. Laat goed uit lekker en haal het door de paneer bloem heen tot dat alles goed bedekt is.
  5. Verhit de olie op 170 graden en frituur de vleugels voor 10 min. Goud/bruin. Verwijder de prikketje voor het uit serveren.
Notities

Serveer tip: serveer het met sweet chili saus

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.