Pittige/zoete mais salade met gamba’s ( Som tam kao phod kung sod )

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Thaise Groene Papaya salade ( Som Tam Thai )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Thaise Groene Papaya salade ( Som Tam Thai )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Ingrediƫnten
  • 1 stuk lombok peper of 2 stuks rawit peper
  • 2 stuk knoflook tenen
  • 2 el limoen
  • 2 tl palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 1 stuk wortel
  • 5 stuk cherry tomaten
  • 2 stuk kousenband
  • 1 el gedroogde garnalen
  • 100 gr garnalen gepeld en geblancheerd
  • 100 gr zoete mais
Instructies
  1. Rasp of hak de wortels in slierten of fijne reepjes. Snij de kousenband in stukjes van 2 cm
  2. Stamp de knoflook en peper in de vijzel tot zo fijn geplet zijn.
  3. Voeg dan de limoensap, palmsuiker en vissaus toe en meng alles door elkaar doe de gedroogde garnalen en kouseband erbij en vijzel tot ze gekneust zijn.
  4. Voeg garnalen, zoete mais, tomaten en wortels mee in de vijzel en stamp ze zachtjes. Hussel alles goed door elkaar.

Written by

samanthapiaud@gmail.com'